0

Massivt golv av ek och ask

Både massiva ek- och askgolv har tydlig ådring och sparsam andel kvistar. Ekträet är relativt ljust till en början men allteftersom åren går framträder en mörkare ton med variation av färger och karaktär. Askträet är relativt ljust och har en livlig omväxling som ger ett spännande intryck. Ek och ask är båda hårda träslag som ger väldigt slitstarka trägolv som kan ligga på utsatta ytor.

Tidlöst och premium med massivt ekgolv

Massiva ekgolv och massiva askgolv är båda väldigt tåliga träslag och i ett internationellt perspektiv kanske de vanligaste massiva trägolven. Våra massiva trägolv av ek och ask tillverkas av förstklassig amerikansk skogsråvara där vi handplockar våra leverantörer för att kunna tillverka trägolv av högsta kvalitet.

Alla massiva trägolv är tillverkade av hela träplank och är därför enastående som golvmaterial och fantastiskt sköna att gå på.

Ekgolv har en förmåga att ge en tidlös anda var man än placerar det. Massiva ekgolv kan med fördel även ligga som golv på utsatta ytor. Detta är en anledning till att många restauranger och andra offentliga platser som vill ha ett massivt trägolv med premiumkänsla väljer just massivt ekgolv.

Ljust och livligt med massivt askgolv

Askgolv, med sitt i grunden ljusa, tydliga och livliga mönster får verkligen rummet att leva och vara naturligt inbjudande. Färgerna varierar från ljust björkfärgat till mörkt ekfärgat, eftersom askens kärna är mörk och de ytligare trälagren är ljusare. Liksom ek är även ask är ett hårt träslag som lämpar sig väldigt bra som massivt trägolv i miljöer med hårt slitage.

Golven är varsamt nedtorkade till en idealisk fukthalt på 8 procent, vilket även kallas för ”möbeltorrt”. Våra massiva trägolv har mittspont och ändspont, samt är spårade på undersidan för att undvika att golvbrädorna kupar sig. Golven levereras hyvlade och obehandlade.

Föllinge Golv erbjuder prisvärda massiva ekgolv online av högsta kvalitet i dimensionerna 20x137 mm och 20x165 mm, samt massivt askgolv i dimensionen 20x135 mm.

 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen