0

Vår fabrik

Toppmodern träindustri med yrkesstolthet

Föllinge är en liten by i norra Jämtland med drygt 500 invånare och det var här allt började för 50 år sedan. På sin gård i utkanten av byn startade Erland Eriksson sin golvtillverkning 1967 och än idag hyvlas golven på samma plats.

Numera drivs företaget av Erlands barnbarn, Rikard Eriksson, som har fortsatt med samma framgångskoncept – att tillverka högkvalitativa och massiva träprodukter från de norrländska skogarna.

Företaget drivs fortfarande i liten skala, men är idag en toppmodern träindustri med väldigt kompetenta medarbetare. Organisationen genomsyras av en oerhörd yrkesstolthet med målet är att leverera högkvalitativa träprodukter och förstklassig service till sina kunder.

Eftersom Föllinge Golv är en av de främsta leverantörerna i Sverige inom sitt segment har företaget blivit en naturlig leverantör till kyrkor, herrgårdar, offentliga byggnader, restauranger och inte minst alla privata hem.

Över 50 års erfarenhet av massiva golv och paneler

En hållbar affärsidé

Föllinge Golv strävar även efter att tillverka sina träprodukter med minimal miljöpåverkan. Biprodukterna från trävarutillverkningen värmer fabrikslokalerna, den egna solcellsanläggningen ger elektricitet åt maskinerna och resterande energi är 100 % förnyelsebar från lokala energiföretaget Jämtkraft. Läs mer på Vår miljö.

Alla dessa kärnvärden sammanfattas i Föllinge Golvs affärsidé:

>> Med kvalitativa råvaruleverantörer, en välunderhållen maskinpark och kompetent organisation med yrkesstolthet ska företaget bedriva en flexibel och miljövänlig produktionsanläggning för att möta sina kunders önskemål. <<

Kvalitetskontroller i alla steg i produktionsprocessen

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen