0

Vår råvara

Lokalvuxen furu och gran av högsta kvalitet

Föllinge Golv använder uteslutande lokalvuxen norrländsk och FSC-certifierad skogsråvara till sina massiva träprodukter i furu och gran. Utöver de allmänt strikta skogsskötselkraven i Sverige tar FSC-certifierat skogsbruk ytterligare hänsyn till biologisk mångfald, ekologiskt värdefulla miljöer och kulturminnen.

Råvaran är noga utvald från vårt absoluta närområde och behöver därför bara transporteras korta sträckor för att nå vår fabrik. Dessutom är det här i norr den bästa råvaran växer.

De långa kalla vintrarna i Norrland gör att träden växer betydligt långsammare än i södra Sverige. Ofta tar det upp mot hundra år innan träden har vuxit färdigt. Detta ger täta årsringar som i sin tur ger ett hårt, tåligt och stabilt virke, optimalt för våra träprodukter. Denna noga utvalda och högkvalitativa råvara är fundamentet till våra träprodukter i furu och gran.

Dessa för oss primära träslag lämpar sig förträffligt för massiva interiörträprodukter i golv, tak och på väggar. Dessutom ingår det i vår svenska byggnadskultur, där furu och gran har använts som interiörprodukter sedan urminnes tider.

Ohyvlade norrländska plankor som väntar på att bli massivt trägolv

Handplockade leverantörer av ek och ask

Förutom furu och gran erbjuder Föllinge Golv massiva trägolv av ek och ask. Eftersom dessa träslag inte förekommer i vårt närområde har vi valt att importera dessa från Nordamerika. Genom att handplocka våra leverantörer och därmed få förstklassig råvara kan vi även tillverka massiva trägolv av ek och ask av absolut högsta kvalitet.

Oavsett om det är furu, gran, ek eller ask så torkar vi virket långsamt tills det är ”möbeltorrt” på åtta procent. Detta innebär att våra träprodukter har samma låga fuktkvot som möbler och därför ger ett enormt formstabilt virke perfekt lämpade för inomhusmiljöer.

Massivt ekgolv 20x137 mm på restaurang Supper Åre

 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen