0

Massivt furugolv

Ett massivt furugolv har en tydlig och lite rödaktig ådring med mörka kvistar. Till en början är träet ljust gult, men får med åren en mörkare ton och en väldigt fin karaktär. Furu är ett relativt mjukt träslag vilket ger golv som är väldigt sköna att gå på och lätta att sköta om.

Klassiska och miljövänliga trägolv

Det massiva furugolvet är så klassiskt det kan bli och har funnits i allt från slott till hembygdsgårdar sedan 1500-talet. I dagligt språk kallas även massiva furugolv för skurgolv, kammargolv och salsgolv. Ofta är dessa golv breda furugolv.

Alla våra massiva trägolv är tillverkade av hela träplank och är därför enastående som golvmaterial och fantastiskt sköna att gå på. Råvaran kommer från noga utvald norrländsk furu av högsta kvalitet från vårt absoluta närområde i Jämtland-Härjedalen.

Kombinationen av den miljövänliga råvaran, att massiva trägolv har en närmast oändlig livslängd, samt Föllinge Golvs uttalade vision om att vara Sveriges mest miljövänliga trävaruindustri gör att våra furugolv är ett otroligt klimatsmart golvmaterialval.

Brett sortiment av massiva furugolv

Golven är varsamt nedtorkade till en idealisk fukthalt på åtta procent, vilket även kallas för ”möbeltorrt”. Våra massiva trägolv har mittspont och ändspont, samt är spårade på undersidan för att undvika att golvbrädorna kupar sig. Golven levereras hyvlade och obehandlade.

Föllinge Golv erbjuder ett brett sortiment av prisvärda massiva furugolv online av högsta kvalitet. Vi tillverkar våra furugolv i tjocklekarna 25 mm, 30 mm och 40 mm. Dessutom erbjuder vi våra massiva furugolv i flertalet olika bredder. Föllinge Golv är särskilt känt för sina breda massiva furugolv.

Efter att golvet är inlagt och slipat kan man välja mellan olika typer av ytbehandlingar. Att ändra utseendet på sitt massiva trägolv kan man göra otaliga gånger eftersom massiva trägolv kan slipas mer eller mindre hur många gånger som helst.


 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen