0

Massivt grangolv

Ett massivt grangolv har en mindre tydlig ådring samt flertalet mindre och ljusare kvistar. Träet är relativt ljust och behåller denna färgton även om det mörknar litegrann med åren. Gran är ett relativt mjukt träslag vilket ger golv som är väldigt sköna att gå på och lätta att sköta om.

Miljövänliga trägolv med tradition

Massiva grangolv är av tradition ofta använt i Sverige och något som man ofta hittar i äldre hus, lika vackra och klassiska som när golvet en gång lades in. I dagligt språk kallas massiva grangolv ofta även för skurgolv, kammargolv och salsgolv.

Gran är ett träslag som påminner om furu i sin hårdhet och kvalitet, men är något ljusare och utan den rödaktiga kärnan som furu har. Grangolvets kvistar är ofta fler i antal men mindre i storlek än furugolvets och perfekt för dig som gillar ljusa nordiska träslag av hög kvalitet.

Råvaran kommer från noga utvald norrländsk gran av högsta kvalitet från vårt absoluta närområde i Jämtland-Härjedalen. Kombinationen av den miljövänliga råvaran, att massiva trägolv har en närmast oändlig livslängd, samt Föllinge Golvs uttalade vision om att vara Sveriges mest miljövänliga trävaruindustri gör att våra grangolv är ett otroligt klimatsmart golvmaterial.

Breda massiva grangolv online

Golven är varsamt nedtorkade till en idealisk fukthalt på 8 %, vilket även kallas för ”möbeltorrt”. Våra massiva grangolv har mittspont och ändspont, samt är spårade på undersidan för att undvika att golvbrädorna kupar sig. Golven levereras hyvlade och obehandlade.

Föllinge Golv erbjuder prisvärda massiva grangolv online av högsta kvalitet i dimensionerna 30x112 mm samt 30x225 mm. Antingen låter man golvytan nötas av generationer framåt och få en vacker patina, eller kan man slipa om golvytan och förnya golvet när man helst vill, något man kan göra otaliga gånger. Alla våra massiva trägolv är tillverkade av hela träplank och är därför enastående som golvmaterial och fantastiskt sköna att gå på.

Golvet går att ytbehandla så att man antingen får fram granens unika karaktär eller använder något pigment för att få en annan upplevelse av golvet i sitt hem.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen